AMETISTUL NEGRU – Unul dintre cele mai inaltatoare scuturi energetice (SiO2)


AMETISTUL NEGRU este o varietate de Ametist cu incluziuni de Hematit, un dioxid de siliciu, cu o duritate de 7 pe scara Mohs. care cristalizeaza in sistem trigonal. Culoarea sa pare a fi neagra, insa aceasta este de fapt violet foarte inchis, uneori cu urme de rosu inchis, datorate incluziunilor de Hematit. Uneori, aspectul Ametistului Negru pare a fi de Cuart Fumuriu, insa nuantele de violet inchis fac diferenta. Ametistul Negru mai poate fi gasit pe piata si sub numele de Ametist Fumuriu. Specimene de Ametist Negru au fost gasite in Australia, Austria, Brazilia, Canada, Franta, Germania, Italia, Madagascar, Mexic, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii.

Din punct de vedere metafizic, Ametistul Negru combina proprietatile Ametistului si ale Hematitului, iar datorita culorii sale foarte inchise, chiar si pe cele ale Cuartului Fumuriu.

Ametistul Negru este unul dintre cele mai eficiente scuturi energetice, fiind totodata si o piatra minunata pentru impamantare. Inlatura orice fel de blocaj energetic sau emotional, dandu-ne ulterior senzatia ca am lasat ceva foarte greu de pe umeri si din spate.Fiind o piatra iradiata natural, functioneaza si precum un scut impotriva radiatiilor emise de device-urile pe care le folosim zi de zi : laptop, telefon, tableta, etc.

Ametistul Negru sustine la nivel energetic vindecarea pe toate planurile si reintinerirea. Este o piatra extrem de utila pentru vindecatori. Dupa o zi in care au functionat precum o cale de legatura intre Univers si pacient, este posibil sa se simta oarecum epuizati, iar Ametistul Negru este alegerea perfecta pentru refacerea fluxului energetic.

Ametistul Negru actioneaza cu putere asupra chakrei celui de-al treilea ochi, a chakrei coroana si a chakrei Steaua Sufletului, dar si asupra chakrei radacina si a chakrei Steaua Pamantului, pastrandu-ne cu picioarele pe Pamant atunci cand meditam sau experimentam orice fel de calatorie interdimensionala. Ametistul Negru ne insufla tarie interioara si ne deschide catre spiritualitate. Ne insufla totodata si o stare de pace interioara profunda, stare propice trezirii spirituale.

O alta calitate excelenta a Ametistului Negru este aceea ca este un bun vindecator care atrage si ne incarca cu energie pozitiva si in acelasi timp, ne curata corpul si mediul inconjurator de energiile si influentele negative – implicit de stres, anxietate, frici puternice si depresie. Este o piatra extrem de utila impotriva atacurilor in energie, deochiului, blestemelor si farmecelor.

Fiind o varietate de Ametist, Ametistul Negru ne ajuta sa luptam cu orice fel de dependente. Este eficient in lupta impotriva dependentelor de anumite substante, dar si a dependentelor de alte persoane. Acesta ne insufla puterea de a ne regasi independenta si dorinta de a trai liberi, nelegati energetic, emotional sau mental de ceva anume. Lectia pe care ne-o preda Ametistul Negru este ca placerea sau fericirea pe care ni le creeaza orice substanta sau persoana de care suntem dependenti sau pentru care am facut o obsesie sunt doar o iluzie. Adevata fericire vine din interior, atunci cand mintea noastra este libera si constiinta lipsita de vinovatii inutile.

Chiar daca Ametistul Negru este un cristal care purifica atat de bine energetic, este recomandat sa fie el insusi purificat ori de cate ori este folosit intens. Cumva, acest cristal are o mare afinitate pentru Apa, astfel ca este recomandat sa fie purificat in apa de izvor, apa de ploaie sau pur si simplu cu apa rece de la robinet.

In plan spiritual, Ametistul Negru faciliteaza meditatia si accelereaza dezvoltarea abilitatilor parapsihice. Incarca aura cu Lumina si inlatura atasamentele energetice.

In plan emotional, Ametistul Negru actioneaza precum un vindecator al corpului emotional si ne ajuta sa tratam cu o foarte mare obiectivitate orice experienta traumatizanta sau neplacuta, din aceasta viata sau din alte vieti. Este un bun calmant, mai ales pentru personalitatile vulcanice, cand focul furiei arde pe oricine se afla in jurul lor.

In plan mental, Ametistul Negru ne ajuta sa punem ordine in ganduri, sa comunicam coerent si sa ne pastram concentrarea atunci cand meditam.

Ametistul Negru lucreaza sinergic alaturi de Ametist, Hematit si Cuart Fumuriu. Separat, fiecare cristal in parte, are o putere imensa, insa impreuna, vibratia este ridicata la un nivel atat de inalt, incat frecventele joase nu mai au niciun efect asupra noastra. Daca mai adaugam si un Moldavit alaturi de acestea, atunci ne-am asigurat starea de bine care aparent este greu de obtinut, mai ales in societatea in care traim. Pentru a-i spori calitatile purificatoare si de protectie, il putem folosi alaturi de Turmalina Neagra, Jais, Cuart Fumuriu sau Obsidian Negru. Alaturi de Moldavit, Azeztulit, Petalit, Fenacit sau Tectita Tibetana, proprietatea Ametistului Negru de a spori abilitatile intuitive este mult amplificata.

EFECTE TAMADUITOARE. Ametistul Negru sustine la nivel energetic combaterea dependentelor de alcool, droguri, tigari, etc. Este un bun vindecator al migrenelor. Sustine sistemul imunitar. Functioneaza precum un calmant natural care vindeca stresul, iritabilitatea, mintea plina de ganduri negre, nervozitatea, depresia si anxietatea.

POZITIONARE. Poate fi tinut in mana sau plasat pe locul afectat. In caz de insomnie sau cosmaruri, poate fi plasat sub perna. In timpul meditatiei, putem plasa un Ametist Negru pe cel de-al treilea ochi, iar unul sub talpi sau in dreptul chakrei radacina.

Ametistul Negru functioneaza si precum un purificator al mediului incojurator, inlaturand orice influenta negativa din casa sau birou. Putem plasa cate un cluster de Ametist sau Ametist Negru in coltul sudic al fiecarei camere din casa, pornind in acest fel procesul de purificare a fluxului energetic al intregii case.

Un gând despre „AMETISTUL NEGRU – Unul dintre cele mai inaltatoare scuturi energetice (SiO2)

  1. Pingback: HOWLITUL -Vindecatorul natural al insomniei – Ca2B5SiO9(OH)5 | Gabriel Newman

Lasa-ti Sufletul sa se exprime!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.