HEMATITUL – Cea mai eficienta piatra pentru ancorarea energiilor superioare in planul fizic (Fe2O3)


HEMATITUL este un oxid de fier, cu o duritate de 5 – 6 pe scara Mohs, care cristalizeaza in sistem hexagonal (trigonal). Numele sau este derivat de la cuvantul grecesc haima, care inseamna sange, aceasta fiind o referinta la culoarea acestui mineral sub forma de pulbere. Formeaza rareori cristale, iar acestea sunt tabulare. Ocazional, se formeaza sub forma de rozeta. Majoritatea pieselor de pe piata sunt din blocuri masive, de culoare gri metalic. Hematitul poate aparea si ca incluziune in cristalele de Cuart, uneori cu Ajoit, avand o culoare maro-roscat. Hematitul este un mineral care se gaseste din abundenta, fiind mineralul majoritar din zacamintele de minereu de fier. Hematit de foarte buna calitate, perfect pentru slefuire, se gaseste in cateva localitati din Brazilia. Aceasta piatra mai poate fi gasita si in Franta, Italia, Spania si Statele Unite ale Americii. Hematitul Specular, varietatea de Hematit care reflecta lumina intr-un model sclipitor remarcabil, se gaseste in Michigan, Statele Unite ale Americii. In perioada actuala, a luat nastere un proces de recontruire si megnetizare a Hematitului, astfel ca se gasesc pe piatra pietre si margele de Hematit Magnetic.

Hematitul este fara doar si poate cea mai eficienta piatra pentru ancorarea energiilor superioare in corpul fizic si in lumea pamanteana. Poate contracara spatialitatea si confuzia, ajutandu-ne sa gasim solutii practice si sa mergem mai departe, facand ceea ce trebuie. Hematitul echilibreaza aura si aliniaza chakrele. Acesta atrage energiile catre chakra radacina, prin toate meridianele.

Hematitul este o piatra a uniunii dintre Spirit si lumea fizica. Frecventa sa creeza un arc intre polaritati : Lumina – intuneric, pozitiv – negativ, Sinele superior – sinele pamantean, Suflet – corp fizic. Hematitul are cea mai mare frecventa pe scara fizicalitatii, ceea ce il face o piatra excelenta pentru manifestarea menirii spirituale in planul fizic. Hematitul nu este o piatra de evadare, ci mai degaraba o piatra de integrare. Acesta formeaza din toate experientele un tot coerent.

Una dintre cele mai mari probleme pentru cei orientati catre spiritualitate este manifestarea. Petrecerea timpului in sferele inalte si atingerea unui nivel de constiinta superior nu este suficient. Cea mai mare atributie a celor care au acces la astfel de daruri este sa aduca aceste energii din planurile superioare in planul fizic si sa le foloseasca aici si acum.

Hematitul echilibreaza atat energia feminina, cat si pe cea masculina, creand astfel un echilibru energetic perfect intr-un intreg dual. Acesta este un model perfect pentru umanitatea din zilele noastre. Are o energie yang foarte puternica si echilibreaza meridianele, corectand dezechilibrele yin.

In plan spiritual, Hematitul ne invata despre rezolvarea polaritatii, echilibrarea opozitiilor si manifestarea Luminii. Folosit in timpul experientelor extracorporale, protejeaza Sufletul si il aduce inapoi in corp.

In plan emotional, Hematitul ne ajuta sa vedem partea buna in toate experientele negative si Lumina de la capatul fiecarui tunel. Ne insufla curaj, forta si tarie morala ca sa trecem peste momentele tulburi. Se spune ca Hematitul este o piatra excelenta pentru toate problemele legate de justitie.

In plan psihologic, sustine persoanele introvertite, timide, amplifica iubirea de sine si instinctul de supravietuire, vointa si credibilitatea, sporind astfel increderea de sine. Este o piatra utila pentru depasirea obsesiilor si dependentelor. Hematitul ne atrage atentia asupra dorintelor neimplinite care ne influenteaza in mod inconstient viata, ajutandu-ne totodata sa intelegem daca aceste dorinte sunt ceea ce avem nevoie cu adevarat sau simple fantezii inutile. Ne ajuta sa ne acceptam propriile greseli si sa le consideram experinte de viata, nu dezastre.

In plan mental, Hematitul stimuleaza puterea de concentrare, imbunatateste memoria si stimuleaza gandirea originala. Se spune ca este o piatra perfecta pentru studierea matematicii si a materiilor tehnice.

Hematitul armonizeaza cu alte pietre care sustin impamantarea, precum : Turmalina Neagra, Cuartul Fumuriu, Obsidianul Negru si Jaisul, dar si cu Diamantul Herkimer, Cuartul Negru Tibetan, Moldavitul si Tectita Aurie Libiana. Pentru activarea chakrei radacina, putem combina Hematitul cu Rubin, Cuprit sau Zincit. Pentru a viziona ceea ce dorim sa manifestam din planurile superioare in planul fizic, il putem folosi alaturi de Fenacit.

EFECTE TAMADUITOARE. Hematitul are o conexiune extrem de puternica cu sangele. Restaureaza, intareste si regleaza aprovizionarea cu sange acolo unde aceasta este necesara. Poate reduce temperatura corpului. Vindeca problemele circulatorii, precum sindromul Raynaud, si afectiunile sangelui, precum anemia. Ajuta rinichii sa purifice sangele si regenereaza tesuturile. Hematitul stimuleaza absorbtia fierului si formarea celulelor rosii in sange. Trateaza crampele la nivelul picioarelor, anxietatea si insomnia, dar sustine si la alinierea vertebrelor si sudarea fracturilor. Folosit sub forma de elixir, se spune ca reduce febra. Hematitul trateaza pofta de mancare excesiva, fumatul si toate tipurile de excese.

POZITIONARE. Poate fi tinut in mana. Pentru vindecare sau calmare, poate fi plasat pe locul afectat. Poate fi plasat la baza coloanei vertebrale, pentru a debloca acest canal. Hematitul nu trebuie aplicat pe locurile inflamate sau pe perioade lungi de timp.

21 de gânduri despre „HEMATITUL – Cea mai eficienta piatra pentru ancorarea energiilor superioare in planul fizic (Fe2O3)

  1. Pingback: SARDONIXUL – Piatra care ne insufla sa atragem in jurul nostru persoane care ne pot ajuta sa devenim cea mai buna versiune a noastra (SiO2) | Gabriel Newman

  2. Pingback: IOLITUL / CORDIERITUL INDIGO / DICROITUL / SAFIRUL DE APA – Ghidul ideal pentru recuperarea partilor pierdute ale Sinelui (Mg,Fe)2Al3(AlSi5O18) | Gabriel Newman

  3. Pingback: SUGILITUL – Piatra care ne ajuta sa gasim raspunsuri la cele mai mari intrebari ale vietii – KNa2Fe3+2(Li3Si12)O30 | Gabriel Newman

  4. Pingback: AMETISTUL NEGRU – Unul dintre cele mai inaltatoare scuturi energetice (SiO2) | Gabriel Newman

  5. Pingback: FUCSITUL / MUSCOVITUL VERDE – Piatra care ne invata sa spunem si „Nu” – K(Al,Cr)3Si3O10(OH)2 | Gabriel Newman

  6. Pingback: LARIMARUL / PECTOLITUL ALBASTRU – Piatra care calmeaza vulcanul interior NaCa2Si3O8(OH) | Gabriel Newman

  7. Pingback: MARCASITA – Piatra care ne indeamna sa lasam Lumina interioara sa straluceasca cu putere (FeS) | Gabriel Newman

  8. Pingback: PIRITA – Unul dintre cele mai eficiente scuturi energetice (FeS2) | Gabriel Newman

  9. Pingback: PIATRA PROFETIEI / PIATRA PROFETULUI – Piatra care ne transforma intr-un stalp de Lumina care face legatura intre Cer si Pamant | Gabriel Newman

  10. Pingback: AURALITUL-23 — Piatra Regenerarii si a Reintineririi | Gabriel Newman

  11. Pingback: AVENTURINUL VERDE – Piatra optimismului si a chefului de viata (SiO2) | Gabriel Newman

  12. Pingback: Chakrele principale si cateva cristale specifice | Templul Unimii @lauradinu.ro

  13. Pingback: ASTROLOGIA CRISTALELOR, BERBEC : 20 MARTIE – 20 APRILIE | Gabriel Newman

  14. Pingback: AVENTURINUL – O piatra extrem de pozitiva (SiO2) | Gabriel Newman

  15. Pingback: JASPUL – Protectorul Suprem (SiO2) | Gabriel Newman

  16. Pingback: MAGNETIT(PIATRA MAGNET) – Fe3O4 | Gabriel Newman

  17. Pingback: AMETISTUL, „CUARTUL VIOLET” – Piatra de Inceput SiO2+(Al, Fe, Ca, Mg, Li, Na) | Gabriel Newman

  18. Pingback: TURMALINA NEAGRA (SCHORL) – O piatra protectoare NaFe2+3Al6(BO3)3Si6O18(OH)4 | Gabriel Newman

  19. Pingback: PALLASITUL – Meteoritul care uneste Mintea si Inima cu Mintea Superioara a Cosmosului si Inima Universului | Gabriel Newman

  20. Pingback: METEORITII PIETROSI / CHONDRITUL – Arhiva Sistemului Solar | Gabriel Newman

  21. Pingback: AJOITUL (AJO CUART) – Manifestarea in planul fizic a ceea ce numim ” Ingeri” (Na,K)Cu7AlSi9O24(OH)6·3(H2O) | Gabriel Newman

Lasa-ti Sufletul sa se exprime!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.