SAFIRUL – Piatra intelepciunii (Al2O3)


SAFIRE

SAFIRUL este o varietate de Corindon, un oxid de aluminiu, cu o duritate de 9 pe scara Mohs. Formeaza cristale prismatice, bipiramidale, romboedrice sau tabulare, care pot fi atat cu aspect granular, dar si de dimensiuni destul de mari. Este gasit in rocile metamorfice si vulcanice, dar si in aluviuni. Safire fine au fost descoperite in India, Sri Lanka, Cambodgia, Thailanda, Madagascar, Tanzania, Pakistan, Afganistan, Africa de Est si Australia. In Statele Unite ale Americii, in Yogo Gulch, Montana au fost gasite exemplare de culoare albastru pal si violet, dar si alte culori pastelate.

safirChiar daca multi dintre noi atunci cand ne gandim la Safir ne imaginam acele pietre pretioase de culoare albastru inchis, acesta poate fi gasit in diverse alte nuante de albastru, violet, roz, alb, verde, negru, galben si portocaliu. De fapt, Corindonul de orice culoare, exceptand-o pe cea rosie, este numit Safir. Corindonul Rosu este numit Rubin. Pigmentul albastru este dat de ionii de fier si titan, iar cel violet de ionii de vanadiu.  Un continut scazut de fier produce culoarea galbena si verde, iar ionii de crom dau Safirelor culoarea roz.

Safirele au fost folosite de Etrusci cu mai mult de 2500 de ani in urma si au fost pretuite si in Roma antica, Grecia si Egipt. Astazi, cea mai abundenta sursa de Safire este Australia, dar si Africa de Est, India, Pakistan si Statele Unite ale Americii.

Considerat o piatra a regalitatii, se credea despre Safir ca fiind o piatra care ferea regii de rau si invidii. S-a mai spus si ca ar feri purtatorul de necinste, inselaciune, spaima, saracie si chiar de prostie si furie. Cele trei linii care se interesecteaza pe Safirul Stea se spunea ca reprezinta speranta, credinta si destinul, iar in invatarturile germane a fost considerat o piatra a victoriei.

Cu toate ca toate varietatile de Safir, fiind la origine Corindon, impartasesc aceleasi energii, fiecare culoare are propria semnatura vibrationala si diferite proprietati spirituale.safire

Safirul este o piatra a intelepciunii, fiecare culoare avand propria sa intelepciune. Aceasta piatra focalizeaza si calmeaza mintea, alungand gandurile negative si tensiunile mentale. Confera pace mentala si seninatate, contribuind astfel la alinierea planului fizic cu cel mental si spiritual si restablind echilibrul in interiorul corpului.

Safirul alunga depresia si confuzia spirituala si stimuleaza puterea de concentrare. Confera prosperitate si atrage tot felul de daruri. Daca este plasat pe gat, Safirul elimina frustrarile si faciliteaza expresia de sine.

EFECTE TAMADUITOARE. Safirul calmeaza sistemele hiperactive ale corpului si regleaza secretiile glandelor. Vindeca ochii, elimina impuritatile si stresul. Trateaza bolile sangelui si reduce hemoragia excesiva. Intareste venele si le imbunatateste elasticitatea.

POZITIONARE. Este recomandat ca Safirul sa fie purtat in contact cu pielea. Poate fi purtat pe deget (inel) sau plasat pe locul afectat.

 

safir negruSAFIRUL NEGRU este o piatra protectoare cu efecte de ancorare. Confera incredere in sine si in propria intuitie. Aceasta piatra ajuta la gasirea unui loc de munca sau la pastrarea celui actual.

 

 

 

SAFIRUL ALBASTRU este un cautator al adevarului spiritual. In safire albastremod traditional, este asociat cu iubirea si cu puritatea. Este foarte eficient in vindecarea Pamantului si a chakrelor. Este o piatra a linistii, care ne ajuta sa ramanem pe calea spirituala. Samanii o folosesc in ceremoniile lor pentru a transmuta energiile negative. Deschide si vindeca chakra gatului si tiroida, facilitand astfel expresia de sine si rostirea adevarului personal.

 

safir verdeSAFIRUL VERDE imbunatateste vederea, atat cea exterioara cat si ce interioara, si faciliteaza amintirea viselor. Stimuleaza chakra inimii si confera loialitate, fidelitate si integritate. Aceasta piatra stimuleaza compasiunea si faciliteaza mai buna intelegere a fragilitatii si a calitatilor unice ale celorlalti oameni. Pune pe primul loc increderea si respectul fata de sistemele de convingeri ale celorlalti.

 

SAFIRUL ROZ actioneaza ca un magnet si atrage in viata noastra tot ceea ce avsafir rozem nevoie pentru a ne continua evolutia spirituala. Este o piatra a actiunii rapide si ne invata cum sa ne stapanim emotiile, cum sa scapam de blocajele emotionale si cum sa integram energiile transmutate.

 

 

safir violetSAFIRUL VIOLET are un rol de trezire. Este util pentru meditatie, stimuleaza trezirea si ascensiunea energiei kundalini, deschide chaka coroana si conduce la spiritualitate. Prin puterile sale psihice aceasta piatra activeaza glanda pineala si stimuleaza calitatile vizionare. Are efecte profund calmante asupra celor instabili din punct de vedere emotional.

 

 

safir regal

SAFIRUL REGAL elimina energiile negative din chakre si stimuleaza cel de-al treilea ochi, permitand astfel accesul la informatiile necesare cresterii spirituale. Aceasta piatra preda responsabilitatea pentru propriile ganduri si sentimente. Trateaza afectiunile creierului, inclsuiv dislexia.

 

 

safir steaSAFIRUL STEA are in interiorul sau o formatiune in forma de stea cu sase colturi. Este o piatra rara, care ne atrage in profunzimile ei si trezeste intuitia. Conduce la centrarea gandurilor si la anticiparea intentiilor celorlalti oameni. Se spune ca permite contactul cu extraterestrii.

 

 

 

 

SAFIRUL ALB are o energie extrem de pura, deschide chakra coroana si conduce constiinta safire albepe niveluri foarte inalte, pana la cel al constiintei cosmice. Este o piatra extrem de protectoare, care elimina obstacolele de pe calea spirituala. Este utila pentru accesarea potentialului si a menirii in viata.

 

 

safir galben.SAFIRUL GALBEN atrage bogartia si poate fi plasat in cutia cu bani sau seif pentru amplificarea prosperitatii si pentru cresterea veniturilor. Daca este purtat pe corp, trebuie sa atinga pielea. Safirul Galben stimuleaza intelectul si imbunatateste puterea de concentrare, permitand sesizarea imaginii de ansamblu. Sub forma de elixir, elimina toxinele din corp.

 

Urmează : SARDONIXUL