RUBINUL – Piatra cu o energie neintrecuta in Regatul Mineral (Al2O3+Cr)


rubin;; RUBINUL este o varietate rosie de Corindon, un oxid de aluminiu, cu duritatea 9 pe scara Mohs. Cristalizeaza in sistem hexagonal (trigonal). Formeaza cristale prismatice, tabulare, bipiramidale si romboedrice. Pana in 1800, cand Rubinul a fost recunoscut ca varietate de Corindon, atat Spinelul Rosu, cat si Granatul erau considerate Rubine. Culoarea rosie intensa a Rubinului este data de ionii de crom. In unele specimene, incluziunile de oxid de titan produc efectul de stea pe Rubinele Stea. Rubinele se gasesc in minele din Sri Lanka, Burma, Thailanda, India, Brazilia si Statele Unite ale Americii.

rubin;.,Legendele stravechi din Burma spun ca introducerea unui Rubin direct in tesutul muscular, l-ar face pe purtator invulnerabil. In legendele Europene din Evul Mediu, se credea ca Rubinul confera o stare de sanatate buna, rezolva orice dezacord si inlatura gandurile negative. A fost considerat mult timp o piatra a regalitatii, iar despre imparatul chinez Kublai Khan se spune ca ar fi dat un intreg oras in schimbul unui Rubin de dimensiuni considerabile.

Rubinul emana puritatea Razei Rosii cu o vibratie neintrecuta in Regatul Mineral. Este o unealta puternica care stimuleaza chakra radacina si sporeste forta vitala. Efectul purtarii Rubinului este acela de energizare si activare a corpului fizic, a celui mental si a celui emotional. Rubinul sporeste pasiunea si taria morala. Elimina sentimentele de deznadejde si inlatura gandurile nocive, deschizand izvorul optimismului si al determinarii necesare pentru a indeplini orice misiune. Rubinul ii confera purtatorului un sentiment de putere, sporind simtul aventuros si increderea de sine.

Rubinul vibreaza cu entuziasmul pentru viata, insufland inimii deschise vointa de a face orice este nevoie pentru o evolutie frumoasa. Celor blocati in orice fel de rutina – in cariera, in relatia sentimentala, sau pe calea spirituala – Rubinul le asigura energia necesara de a repune lucrurile in miscare. Aceasta piatra este un magnet pentru noutati, inovatii, prospetime si aventuri. Vibratiile sale atrag oportunitati pentru schimbari de situatii neasteptate. In cazul celor timizi si nesiguri pe ei, Rubinul ii indeamna sa spuna”Da!” inainte de a gasi vreun motiv de a spune „Nu!”.

Rubinul este o piatra a curajului. Domoleste dubiile si sustine in „lupta” rubin in albastrucu anxietatea. Ne ajuta sa ne simtim confortabil in fata necunoscutului si ne invata sa nu ne fie frica de moarte. Mesajul Rubinului este „Mai bine mori decat sa nu traiesti.” Cu al sau magnetism pentru noutati si sincronicitati, Rubinul ne aduce adesea in situatii in care trebuie sa infruntam fricile vechi, invatandu-ne totodata sa ne bucuram de fiorii unor astfel de confruntari. La urma urmelor, curajul nu reprezinta absenta fricii, ci reprezinta tocmai confruntarea directa cu fricile. Rubinul ne inspira sa continuam cu orice risc, cu orice pret.

Rubinul insufleteste aspectele protective ale caracterului. Ne incurajeaza sa sarim pentru cei care sunt amenintati, fie ei prieteni, straini, copii, animale sau copaci. Ne indeamna sa exprimam adevarul cu putere, chiar si atunci cand ne simtim vulnerabili. Rubinul ne ajuta sa fim acea persoana pentru care avem tot respectul.

rubin;Rubinul poarta frecventa chakrei radacina luminate. Stimuleaza fluxul energetic vital sau chi-ul, intarind abilitatea de a ne manifesta propriile dorintele, fiind totodata un catalizator pentru trezirea energiei kundalini. Rubinul este o piatra traditionala a prosperitatii, atragand bogatia pe toate planurile. Stimuleaza energia sexuala si ii sustine mult pe cei cu disfunctii sexuale, vindecand infertilitatea. Rubinul ne sustine sa ne conectam campul energetic al corpului cu cel al Pamantului, permitandu-ne sa ne reincarcam bateriile. Este o piatra excelenta pentru impamantare si poate fi folosita pentru a scapa de „starile aeriene”, de ameteli si de suprasolicitarea energetica. Este un suport excelent in perioadele stresante si suprasolicitante.

Rubinul ne vorbeste despre placerea senzuala a vietii – despre frumusetea exprimarii energiei creative. Este o piatra puternica pentru cei care incearca sa dezvolte o atutudine mai iubitoare asupra propriului corp fizic. Poate fi de mare ajutor pentru reglarea metabolismului. Rubinul sustine victimile abuzurilor sexuale sa isi vindece conexiunea cu corpul fizic. Ne incurajeaza sa invatam iubirea de sine, pentru inceput prin ingrijirea corpului fizic. Din acest motiv, Rubinul este un bun suport si pentru cei care se recupereaza dupa tot felul de dependente si dupa inlaturarea comportamentul autodistructiv.rubin.

Rubinul mareste motivatia si permite fixarea unor obiective realiste. Stimuleaza chakra inimii si echilibreaza inima. Este un scut puternic impotriva atacului psihic si a vampirizarii energiei inimii. Induce vise pozitive, promoveaza viziuni clare si stimuleaza glanda pineala.

In plan spiritual, Rubinul ne invata sa ne bucuram de existenta in planul fizic. Ne ajuta sa percepem energia spirituala care exista in regatul materiei, si ne preda lectia transmutarii gandurilor si intentiilor in planul fizic. Rubinul ne ajuta sa eliberam amprenta fizica a traumelor emotionale trecute sau a abuzului fizic din memoria celulara.

 

In plan emotional, Rubinul este dinamic, alimenteaza pasiunea si stimuleaza entuziasmul. Este excelent pentru cei care se impotrivesc existentei intr-un corp in lumea fizica. Ne sustine sa fim mult mai responsabili in viata si sa fim mai iubitori fata de corpul fizic si existenta umana.

In plan psihologic, Rubinul aduce la suprafata furia si energiile negative pentru a fi transformate, incurajand eliminarea oricarui obstacol.

In plan mental, Rubinul induce o stare de spirit pozitiva si curajoasa. Sub influenta sa, mintea se deschide si are o capacitate de asimilare si concentrare mai mare. Datorita efectelor sale protectoare, ne face mai puternici in cazul unor dispute sau controverse.

In planul fizic, Rubinul inlatura epuizarea si apatia, conferind putere si vigoare, iar pe de alta parte calmeaza hiperactivitatea. Este un excelent vindecator al chakrei radacina si al chakrei sacrale. Poate fi folosit pentru a trata circulatia inadecvata a fluxului energetic in talpi si picioare. Este adesea folosit pentru tratarea disfunctiilor sexuale si a infertilitatii. Sustine si mentinerea unei greutati corporale corecte, mai ales cand luam in greutate datorita nevoii excesive de impamantare.

Rubinul armonizeaza cu Safirul Albasru, care adauga autocontrol entuziasmului si curajului promovate de Rubin. Proustitul, Cupritul  si Zincitul lucreaza cu Rubinul pentru a spori forta vitala. Cuartul Roz si Morganitul imprumuta romantism pasiunii inflacarate a Rubinului.

EFECTE TAMADUITOARE. Rubinul este un detoxifiant excelent al corpului, al sangelui si al limfei. Reduce febra, trateaza bolile infectioase si imbunatateste circulatia sanguina. Este foarte benefic pentru inima si sistemul circulator. Stimuleaza glandele suprarenale, rinichii, organele reproducatoare si splina.

POZITIONARE. Poate fi tinut in mana sau plasat pe locul afectat. Poate fi plasat pe inima sau pe glezne.  Daca este purtat la gat, este recomandat sa ajunga pana in dreptul inimii. Ca inel, poate fi purtat pe degetul inelar.

 

 

PIETRE COMBINATE.  RUBINUL PE ZOISIT (ANIOLIT) activeaza chakra coroana, modifica starea de constiinta si favorizeaza accesul la memoria Sufletului si la dimensiunile spirituale. Este foarte util pentru vindecarea Sufletului si a vietilor anterioare. Aceasta combinatie are proprietatea neobisnuita de a promova individualitatea, sustinand in acelasi timp interconexiunea cu restul umanitatii. Amplifica cu putere campul biomagnetic al corpului.

 

 

 

Urmează : SAFIRUL

21 de gânduri despre „RUBINUL – Piatra cu o energie neintrecuta in Regatul Mineral (Al2O3+Cr)

  1. Pingback: LARIMARUL / PECTOLITUL ALBASTRU – Piatra care calmeaza vulcanul interior NaCa2Si3O8(OH) | Gabriel Newman

  2. Pingback: HEMATITUL – Cea mai eficienta piatra pentru ancorarea energiilor superioare in planul fizic (Fe2O3) | Gabriel Newman

  3. Pingback: CLORITUL – Grupul de minerale care ne ajuta sa devenim o versiune mai buna a noastra – (Mg,Fe) 3(Si,Al) 4O 10(OH) 2·(Mg,Fe) 3(OH) 6 | Gabriel Newman

  4. Pingback: Chakrele principale si cateva cristale specifice | Templul Unimii @lauradinu.ro

  5. Pingback: AVENTURINUL ROSU – Piatra care ne invata increderea in sine(SiO2) | Gabriel Newman

  6. Pingback: CUARTUL CU LITIU – Cristalul care ne invata sa ne predam vointei Divine (Sio2 + Li) | Gabriel Newman

  7. Pingback: SAFIRUL STEA si RUBINUL STEA – Cele mai active energetic varietati de Corindon (Al2O3 / Al2 O3 + Cr,Ca,Fe) | Gabriel Newman

  8. Pingback: SAFIRUL ROZ – Piatra care ne invata „Puterea Vulnerabilitatii” (Al2O3) | Gabriel Newman

  9. Pingback: SAFIRUL PADPARADSHA – „Floarea de Lotus” a Chakrei Sacrale (Al2O3) | Gabriel Newman

  10. Pingback: SAFIRUL GALBEN – „Piatra Prosperitatii” (Al2O3) | Gabriel Newman

  11. Pingback: TURMALINA PEPENE VERDE – „SuperActivatorul” Chakrei Inimii si al Inimii Fizice Na(Li1.5Al1.5)Al6(Si6O18)(BO3)3(OH)3(OH) | Gabriel Newman

  12. Pingback: RUBELITUL (TURMALINA ROSIE) – Activatorul profund al Chakrei Inimii Na(Li1.5Al1.5)Al6(Si6O18)(BO 3)3 (OH)3(OH) | Gabriel Newman

  13. Pingback: SAFIRUL – Piatra intelepciunii (Al2O3) | Gabriel Newman

  14. Pingback: BIXBITUL – „Smaraldul Rosu” care inteteste focul pasiunii (Al2Be3Si6O18, cu ioni de mangan) | Gabriel Newman

  15. Pingback: PIATRA NEBULA – Nebuloasa Regatului Mineral | Gabriel Newman

  16. Pingback: CRISTALELE SI ZODIACUL – Sagetator (22 noiembrie – 21 decembrie) | Gabriel Newman

  17. Pingback: CRISTALELE SI ZODIACUL – Capricorn (22 decembrie – 19 ianuarie) | Gabriel Newman

  18. Pingback: CRISTALELE SI ZODIACUL – Scorpion(23 otombrie – 21 noiembrie) « tiganus ionutz

  19. Pingback: CRISTALELE SI ZODIACUL – Leu (22 iulie – 22 august) « tiganus ionutz

  20. Pingback: CRISTALELE SI ZODIACUL – Berbec(21 martie – 9 aprilie) « tiganus ionutz

  21. Pingback: ZOISITUL – O piatră de transformare Ca2Al3(SiO4)(Si2O7)O(OH) « tiganus ionutz

Lasa-ti Sufletul sa se exprime!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.