AGATUL DE FOC – „Piatra tineretii fara batranete” (SiO2)


agat de focAGAT DE FOC este numele dat unui mineral multicolor care combina o baza de maro inchis cu nuante de portocaliu, rosu, verde si auriu, care arata ca niste limbi de foc. Cele mai bune specimene se gasesc in Mexic. Culorile irizate ale Agatului de Foc sunt date de  interferenta luminii cu cristalele de oxid de fier din straturile subtiri ale Calcedoniei.

Agatele de Foc vibreaza cu vitalitatea lumii fizice si sunt unelte ideale pentru cei care vor sa aiba experiente „in interiorul corpului”. Multi dintre noi cauta rezolvarea tuturor dificultatilor si problemelor undeva in exterior, insa rezolvarea se afla intotdeauna in interior.  Agatul de Foc activeaza chakrele inferioare si ne invata gustul vietii. Aprinde focul interior al fortei vitale, al creativitatii, al sexualitatii si al dorintei.

agat de focCulorile ca de flacara aprinsa ale Agatului de Foc stimuleaza prima, a doua si a treia chakra. Ne sustine sa luam decizii drastice in orice circumstanta. Este o piatra a creativitatii si a exprimarii si este recomandata pentru a indeparta blocajele artistice de toate felurile. Agatul de Foc poate stimula energia sexuala si fizica, imbunatatind rezistenta si circulatia sangelui. Este o piatra care incalzeste, perfecta pentru tratamentul vibrational al circulatiei slabe, letargie, lipsa de energie si chiar depresie. Este utila si in cazul dezechilibrelor sexuale, inclusiv impotenta sau frica de relatii intime.

Agatul de Foc are o puternica legatura cu Pamantul. Energia sa este linistitoare, generand sentimente de securitate si siguranta. Datorita puterii sale enorme de ancorare, asigura suport in perioadele dificile. Agatul de Foc are o mare capacitate protectoare, mai ales impotriva blestemelor. Construind un scut in jurul corpului, Agatul de Fic trimite blestemele la cel care le-a proferat, fancandu-l sa inteleaga raul pe care acestea il fac.agat de foc.

In plan spiritual, Agatul de Foc aliniaza corpul eteric cu cel fizic, sustinandu-ne sa ramanem impamantati  si revitalizand schimbul de energii spirituale si fizice. Din moment ce totul in jurul nostru totul este fluid, acest schimb energizeaza atat Sufletul cat si organismul. Agatul de Foc deschide canalul creativitatii astfel incat inspiratia divina sa poata curge si sa poate fi exprimata prin arta. Acest cristal protector favorizeaza relaxarea mintii si destinderea corpului, intensificand meditatia.

In plan emotional, aceasta piatra ne deschide pofta de viata, crescand pasiunea, intensificand emotiile si reconectandu-ne cu toate dorintele noastre. Ne ajuta sa gasim curajul de a risca. Este ideala pentru a ne trezi din monotonie si inlatura sentimentele de resemnare si lipsa de speranta. Atunci cand purtam Agat de Foc, putem agita si emotiile celorlalti, uneori facilitand atractia intre parteneri, colegi, prieteni.

agat de foc...In plan psihologic, alunga frica si transmite un sentiment profund de siguranta. Agatul de Foc incurajeaza introspectia, scotand la lumina problemele din interior si facilitand rezolvarea lor. Ajuta la inlaturarea poftelor si dorintelor distructive si poate fi util in tratarea dependentelor.

In plan fizic, Agatul de Foc stimuleaza corpul eteric, reimprospatand trupul prin conexiunile lui cu toate punctele energetice ale meridianelor. Este o piatra a „tineretii fara batranete”. Stimuleaza chakra radacina si chakra sacrala, si este util in vindecarea disfunctiilor intestinale sau sexuale. Prin chakra plexului solar Agatul de Foc aprinde focul care imbunatateste digestia. Poate imbunatati fertilitatea atat la barbati, cat si la femei.agate de foc

EFECTE TAMADUITOARE. Vindeca afectiunile stomacului, ale sistemului nervos, endocrin si circulator. Util pentru ochi, îmbunatateste vederea nocturna si clarifica viziunea in plan interior, la nivel intuitiv, si exterior, la nivel fizic. Reechilibreaza meridianul Triplu Incalzitor, atenuand bufeurile de caldura si scazand temperatura corporala. Agatul de Foc aduce corpului vitalitate, prevenind epuizarea energetica. Plasat pe o chakra dezechilibrata, Agatul de Foc o readuce cu blandete la starea normala. In plan subtil, Agatul de Foc purifica blocajele eterice şi incarca aura cu energie.

POZITIONARE. Agatul de Foc poate fi purtat perioade lungi de timp, plasat pe cap sau pe corp, acolo unde este nevoie. Daca este purtat la gat, fiind o piatra care inteteste focul interior, este de preferat sa ajunga pana la plexul solar sau chiar in dreptul chakrei sacrale.

23 de gânduri despre „AGATUL DE FOC – „Piatra tineretii fara batranete” (SiO2)

  1. Pingback: SARDONIXUL – Piatra care ne insufla sa atragem in jurul nostru persoane care ne pot ajuta sa devenim cea mai buna versiune a noastra (SiO2) | Gabriel Newman

  2. Pingback: JADUL ( JADEITUL / NEFRITUL) – Piatra tineretii vesnice – Na(Al,Fe3+)Si2O6 / Ca2(Mg,Fe)5Si8O22(OH)2[1] | Gabriel Newman

  3. Pingback: OBSIDIANUL CURCUBEU – Piatra care ne poarta pe drumul spre Lumina (SiO2) | Gabriel Newman

  4. Pingback: ATACAMITUL – Acceleratorul celui de-al treilea ochi Cu2(OH)3Cl | Gabriel Newman

  5. Pingback: ATACAMITUL – Acceleratorul celui de-al treila ochi Cu2(OH)3Cl | Gabriel Newman

  6. Buna! Am intrat de curand la facultataea de geologie din Bucuresti si cautand niste informatii despre cristalografie am gasit blogul tau. Nu pot sa cred ca aceste cristale chiar actioneaza asupra sanatatii si starii de bine a oamenilor! chiar este posibil??

    Apreciază

    • Buna Andreea,

      Nu stiu altii cum sunt, insa in ceea ce ma priveste stiu sigur ca mineralele, cristalele si pietrele au efecte asupra sanatatii si starii mele de bine.
      In credinta sta puterea, sau cel putin asa cred eu. Fiecare obiect primeste puterea pe care noi i-o conferim.
      O piatra, un cristal, un mineral nu iti face sau aduce nimic direct. Ele doar ne sustin in planurile subtile ale existentei. Si cum orice din planul fizic are o cauza spirituala, mineralele, cristalele si pietrele tocmai acolo actioneaza.
      In cazul meu acesti „prieteni”, cum ii numesc eu, au adus schimbari pe toate planurile. Totul a inceput de la un labradorit.

      Iti multumesc pentru vizita pe blog si mult succes la Facultatea de Geologie si Geofizica!

      Apreciază

    • Buna Andreea, daca vei merge la muzeul de Geologie, vei gasi niste resturi de asteroid in vitrine. Imagineaza-ti ca mana ta are un camp care patrunde prin vitrina pana la el. Doar atat, imagineaza asta! Vei vedea ca inca se simte fierbinte de la frecarea cu atmosfera.

      Restul, e bine sa descoperi singura! 🙂

      Apreciază

  7. Sunt atat de fascinata de „descoperirea” acestor minuni ! E incredibil! Niciodata nu mi-as fi imaginat bogatia si forta si bunatatea acestor minuni ! Trebuie sa ma trezesc in 2 ore si nici macar n-am stins veioza… !Ieri am nimerit la expoz de la Muzeul de geologie, azi m-am dus la expozitie din nou iar acum sunt inconjurata de pietricele minuni , unora le-am uitat numele, si ma simt prost! Ca atunci cand tocmai ai cunoscut pe cineva care-ti place si i-ai uitat numele!

    Apreciază

    • Buna seara,

      Ma bucur foarte mult pentru bucuria ta!!! Pentru Bucuria descoperirii acestui Univers plin de surprize.

      Ai uitat numele lor…nu e absolut nicio problema, nu trebuie sa te simti in niciun fel, decat bine. Stanjenita nu ai de ce sa fii… pentru ca esti pe drumul cel bun…ai inceput sa deschizi ochii si sa simti ceva ce nu multi simt…iubirea neconditionata pentru aceste minuni ale naturii.

      Mi.ar placea, daca poti si vrei, bineinteles, sa admir si eu „prietenii” tai(cateva poze, intr-un e.mail).

      Iti urez o noapte magica…si daca ai intrebari, iti sunt la dispozitie. 🙂

      Gabriel

      Apreciază

  8. Pingback: SHUNGITUL – “Diamantul sanatatii” « tiganus ionutz

  9. Frica nu tine de mine personal, atat doar ca daca exista un alt subiect pe care lucrez imi asum tot ce fac. Si asta ma refer la faptul ca fiecare sistem in parte are un alt fel de upgrade facut. Ce merge intr-o parte, nu merge in alta …
    Multumesc pentru ponturi 🙂

    Apreciază

  10. M-am gandit si la asta, tocmai de aceea nu am inserat cristale de cuart, pentru ca ar fi amplificat mult prea mult.In schimb, am ales fenacitul care este si un bun amplificatior al energiilor curative a cristalelor. Asadar, din punctul meu de vedere, sistemul neuronal nu va pati nimic,ba din contra, se va modifica in sensul bun si va merge pana acolo unde simt ele ca e pregatit „pacientul” sa mearga. Daca vrei sa incerci,in primul rand eu zic sa scoti aceasta frica ca ar putea fi suprasolicitat „procesorul”. Si ca sa fii sigur ca va fi totul OK, iti recomand sa tii in maini doua pietre Moqui. Sau poti folosi o bagheta de cuart fumuriu, asezata sub chakra sacrala cu varful in jos, sau o bucata de chihlimbar, chiar si un obsidian, dar si pietre Boji.

    Apreciază

    • Salutare,

      Raspuns : As folosi in primul rand Ametitst, pentru ca folosit la un nivel superior deschide o usa catre o alta realitate, pentru ca ajuta la alungarea gandurilor care distrag atentia din timpul meditatiei si pentru ca ajuta la intelegerea profunda a mesajului. Insa as alege trei cristale de ametist violet – levantica, unul cu doua varfuri si doua cu cate un varf. Cele cu cate un varf le-as aseza in dreptul urechilor cu varful indreptat spre cap, iar pe cel cu doua varfuri in dreptul crestetului capului. Probabil te intrebi de ce anume ametist violet-levantica, pentru ca acesta ne pune in legatura cu undele cerebrale beta. In al doilea rand as alege o piatra Reiki, si imi vine in minte acum Apofilita. Doua varfuri de apofilita asezate sub varfurile de ametist violet – levantica. Am ales apofilita pentru ca pune in legatura cu Arhivele akhasice. In al treilea rand as folosi doua cristale de Moldavit pe care le-as aseza langa cristalul de Ametitst cu doua varfuri din dreptul Sahasrarei, unul in stanga si unul in dreapta. In al patrulea rand as alege doua cristale de Fenacit(din Madagascar) pe care le-as pune deasupra cristalelor de ametits cu un varf. Fenacitul are una dintre vibratiile cristaline cele mai inalte. Intre Moldavit si Fenacit as pune si doua bucati de Selenit, pentru ca ajuta la deschiderea Chakrei coroanei si cea Transpersonala si accede la constiinta angelica si la planul superior.

      As mai putea folosi si Apatit albastru, Azurit, Acvamarin, Muscovit si combinatiile ar fi de „n” luate cate „k”. 🙂

      Apreciază

      • Multumesc! 🙂
        Crezi ca o amplificare a cristalelor poate cauza suprasolicitarea sistemului neuronal?. Adica, ele clar ridica totul la puterea „n”, dar face asta cu o constiinta sau fara? Arde sistemul sau merge pana acolo pana unde crede ca „e loc”?

        Apreciază

  11. Pingback: CRISTALELE SI ZODIACUL – Leu (22 iulie – 22 august) « tiganus ionutz

  12. Pingback: CRISTALELE SI ZODIACUL – Berbec(21 martie – 9 aprilie) « tiganus ionutz

Lasa-ti Sufletul sa se exprime!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.