CINABRU / SANGELE DRAGONULUI – Mineralul care ne invata ca totul in jurul nostru este un flux continuu de energie (HgS)


 

cinabru.CINABRUL este o sulfura de mercur, cu o duritate de 2-2.5 pe scara Mohs. Cristalizeaza in sistem trigonal. Poate fi de culoare rosu-purpuriu sau rosu-maroniu, cand sunt prezente si impuritati. Cinabrul formeaza cristale tabulare, romboedrice sau prismatice si sunt de obicei infratite. Se formeaza de obicei in jurul vulcanilor si a izvoarelor fierbinti, insa poate aparea si in rocile sedimentare asociate cu activitatea vulcanica recenta. Cinabrul este principala forma a minereului de mercur si una dintre principalele surse de obtinere a mercurului. Din moment ce mercurul este toxic, se recomanda atentie sporita in manuirea Cinabrului.

Cuart Cinabru sferaCinabrul se formeaza uneori in interiorul Cuartului  si Cuartul Cinabru este poate cea mai benefica forma de Cinabru care poate fi folosita in scop metafizic. Cuartul tine inchis in interiorul lui Cinabrul, protejandu-ne de toxicitatea lui si amplificand totodata proprietatile energetice ale acestuia.

Cuartul Cinabru este un talisman de transformare alchimica din sine in Sine, ajutandu-ne sa indeplinim planul Divin care se afla in noi. Aceasta transformare alchimica necesita arderea si inlaturarea tuturor imperfectiunilor sinelui si transformarea a ceea ce a ramas in esenta pura a Sinelui Superior. Cuartul Cinabru este un aliat de incredere atunci cand suntem pregatiti sa incepem aceasta tranformare.

Cuartul Cinabru stimuleaza cel de-al treilea ochi, pentru o mai mare intelegere a viziunilor despre un posibil viitor, el fiind un bun stimulent pentru astfel de viziuni. Ne ajuta si sa aducem viziunile in planul fizic, fiind o piatra benefica pentru oamenii creativi.cinabru pe matrice de calcit

Natura alchimica a acestei pietre se potriveste perfect cu intelegerea ca poate alinia, echilibra si elimina blocajele din corpul energetic.  Proprietati precum abilitatea de a atrage bogatia si de a manifesta „invincibilitate” sunt componente ale unei game complete de capacitati, care pot fi puse pe seama planului Divin pe care venim sa-l indeplinim. Cinabrul ne sustine sa dezvoltam agilitatea mentala, gandire rapida si inteligenta stralucita.

 

Se spune ca acest Cuart Cinabru este piatra arhetipului Vrajitorului. Vrajitorul functioneza ca o „conducta” intre lumea spirituala si cea materiala. Fiind condus de propria vointa, in perfecta concordanta cu vointa divina, Vrajitorul poate „ciupi” din fluxul energetic universal pentru a aduce in realitate diverse „daruri divine”. Daca cineva simte vreo legatura cu arhetipul Vrajitorului, Cuartul Cinabru este piatra perfecta de regasire a acestor abilitati. Purtand piatra ca atare sau purtand-o intr-un saculet, energiile acesteia vor lucra perfect cu campul auric. Insa trebuie sa va reamintesc ca energiile arhetipale nu „ne apartin” si folosirea lor in scopuri egoiste atrage dupa sine consecinte nu tocmai dorite.

Cinabrul rezoneaza cu frecventa care distruge barierele si limitele si ne ajuta sa modelam realitatea in functie de propria vointa. Ne permite sa accesam energiile fundamentale ale creatiei, pentru a modela realitatea. Cinabrul activeaza puternic chakra radacina si pe cea sacrala, trezind energia kundalini si facilitand circularea fluxului de energie universala prin corp. Este o piatra a prosperitatii.

Datorita abilitatii Cinabrului de a da o forma fizica energiei si de a stimula cicularea energiei prin corp, acesta are efectul de a stimula abilitatile intuitive si transcendentale. Poate fi folosit pentru intensificarea puterii de percetie a energiilor subtile.cinabru

In plan spiritual, Cinabrul ne invata ca lumea fizica nu este chiar atat de solida pe cat pare, ci este de fapt un schimb si un flux constant de energie care poate fi manuit si transformat. Totodata favorizeaza acceptarea ideea ca totul este perfect asa cum este.

In plan emotional, Cinabrul este un bun stimulent pentru corpul emotional si ne sustine sa eliberam toate emotiile ingropate, furia si ura. Ne sustine sa dam piept cu realitatea, plini de curaj, fara sa o negam.

Cinabrul si Cuartul Cinabru lucreaza in sinergie cu Zincitul, Granatul Rosu, Cupritul, Carneolul si Turmalina Neagra, pentru activarea chakrelor inferioare si impamantarea energiilor. Totodata ele ajuta si la impamantarea energiilor „starnite” de catre Vrajitor in procesul de aducerea in realitate a anumitor „daruri divine”. Aducand Fenacitul langa Cuartul Cinabru, acestea sporesc capacitatile vizionare, facand calea spirituala o alegere mai clara.

cinabru pe matrice de dolomitEFECTE TĂMĂDUITOARE. Cinabrul este excelent in tratarea infectiilor sistematice, indiferent daca sunt virale sau bacteriene. Stimuleaza sistemul imunitar si purifica sangele. Este un bun sustinataor pe timpul tratamentului pentru HIV, herpes, infectii cu stafilococi si streptococi si a celor fungice. Energia lui poate fi folositoare in vindecarea negilor, leziunilor si inflamatiilor. Poate fi utilizat si pentru echilibrarea disfunctiilor sexuale sau a problemelor de fertilitate.

POZIŢIONARE. In cazul in care Cinabrul este inchis complet in Cuart, acesta poate fi purtat oricum si pozitionat oriunde. In cazul in care Cinabrul este in stare bruta, se recomanda sa fie tinut intr-o cutie, insa nu la caldura. Faptul ca este inchis intr-o cutie, nu trebuie sa ne descurajeze. Cinabrul este o piatra puternica, cu o energie puternica iar legatura energetica odata creata, va fi intretinuta continuu, pentru ca de fapt tocmai asta ne invata Cinabrul, totul in jurul nostru este un flux continuu de energie.

Urmează : CITRINUL

Un gând despre „CINABRU / SANGELE DRAGONULUI – Mineralul care ne invata ca totul in jurul nostru este un flux continuu de energie (HgS)

  1. Cinabru

    Un mineral din categoria sulfurilor, cinabrul este cel mai toxic mineral de pe Pamant. Numele inseamna „sangele dragonului” si reprezinta principalul minereu al cuprului. Se formeaza langa vulcani si depozitele de sulf, cristalul de un rosu stralucitor fiind extrem de periculos. Odata ce i se schimba consistenta, cinabrul elibereaza mercur si duce la tremor, pierderea cunostintei sau chiar moarte.

    In Evul Mediu, trimiterea in minele spaniole in care se gasea cinabru era considerata o condamnare la moarte.

    Apreciază

Lasa-ti Sufletul sa se exprime!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.